Kan man have bier i byen?

 

Om du bor på landet, i en forstad eller inde midt i centrum af byen er ikke afgørende for, om du kan have bier.

 

På landet eller i forstadshaverne er der masser af plads til bistader, ligesom der er masser af planter, der skal bestøves. Men der er faktisk også behov for bier inde i byen, selv om man måske ikke umiddelbart skulle tro det.

Der er blomster, buske og træer i parker, blomsterkasser på altaner, urtehaver på tagterasser, fortovstræer og meget andet, som har behov for bestøvning. Har du f.eks. en tagterasse eller en gårdhave, er der masser af plads til et bistade, som ikke behøver fylde ret meget. Bierne skal nok selv finde planter at suge nektar fra og derved bestøve, også selv om de skal flyve flere km. Bier flyver typisk op til 5 km for at indsamle nektar.

 

Bor du i byen og kunne tænke dig et bistade, men er i tvivl om du har forholdene til det, så ring og få en snak eller skriv til os.

 

Derudover vil det naturligvis være oplagt med bier i haver og frugtplantager, hvor du vil få meget mere udbytte fra dine træer og buske, ligesom bistader i nærheden af f.eks. hvidkløvermarker og andre afgrøder også vil gøre en stor forskel. Der er altså god grund til at holde bier over stort set hele landet.

lej1bi.dk © 2015